31.10.2023. 8:06
0
Britanska vlada otpustila savjetnika jer je pozvao na prekid vatre u Gazi
Paul Bristow, konzervativni član britanskog parlamenta, smijenjen je s mjesta savjetnika u vladi nakon što je javno zagovarao prekid vatre u Gazi.

Bristow, pomoćnik državnog ministra za nauke, inovacije i tehnologiju, napisao je pismo premijeru Rishi Sunaku, pozivajući na trajni prekid neprijateljstava između Izraela i Hamasa, prenosi Klix.

Odluka o uklanjanju Bristowa s položaja došla je kao odgovor na komentare koji se smatraju "nesukladnima s načelima kolektivne odgovornosti", saopćono je iz ulice Downing.

Bristow, koji predstavlja Peterborough u parlamentu, kazao je da razumije Sunakovu odluku.

"Potpuno razumijem odluku premijera. I sa žaljenjem napuštam posao u kojem sam uživao. Ali sada mogu otvoreno razgovarati o problemu do kojeg je mnogim mojim biračima jako stalo. "Vjerujem da to mogu bolje raditi iz zadnje klupe, a ne kao dio vladinog platnog popisa,", rekao je za BBC.

Izrael je tokom vikenda proširio svoje zračne i kopnene napade na Pojas Gaze , koji je pod nemilosrdnim zračnim napadima od iznenadnog napada Hamasa 7. oktobra.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.