23.12.2023. 11:09
0
Antonio Guterres odao počast osoblju ubijenom u Gazi
Glavni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guterres odao je počast uposlenicima međunarodne organizacije ubijenima u ratu u Gazi.

- Naših 136 kolega u Gazi je ubijeno u 75 dana, nešto što nikada nismo vidjeli u historiji UN-a - napisao je Guterres na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Twitter.

- Većina našeg osoblja je protjerana iz svojih domova. Odajem počast njima i hiljadama humanitarnih radnika koji riskiraju svoje živote pružajući potporu civilima u Gazi - rekao je Guterres.

Glavni sekretar UN-a je u drugoj objavi ponovno kritizirao postupke Izraela u napadu na Gazu.

- Način na koji Izrael vodi ovu ofanzivu stvara ogromne prepreke za distribuciju humanitarne pomoći unutar Gaze. Kako bi se u Gazu djelotvorno dostavila humanitarna pomoć, potrebni su sigurnost i osoblje koje može raditi u sigurnim uvjetima - napisao je.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.