16.1.2024. 18:21
0
Američka vojska izvršila novi napad na Hute, gađali su protivbrodske rakete
Američki zvaničnici izjavili su za Reuters kako je njihova vojska danas izvela novi napad na Jemen.

Kako su objasnili, američka vojska je izvršila napad gađajući protivbrodske balističke rakete na teritoriji koju kontrolišu Huti.

Ovo je najnovija akcija američke vojske protiv Jemenskih Huta koji napadaju teretne brodove u Crvenom moru.

Prije akcije američke vojske došlo je do napada Jemenskih Huta na grčki teretni brod koji je plovio pod zastavom Malte.

Inače, napadi Huta na brodove na Crvenom moru nastavljeni su čak i nakon što je predsjednik SAD Džo Bajden (Joe Biden) prošle sedmice naredio početni talas napada kako bi se degradirale sposobnosti Huta.

Huti, koji kontrolišu većinu jemenske obale Crvenog mora, tvrde da njihovi napadi na komercijalne brodove imaju za cilj podršku Palestincima u izraelskom ratu u Gazi.

Pokret Huti obećao je da će proširiti svoje ciljeve u regiji Crvenog mora kako bi uključio američke brodove i obećao je da će nastaviti s napadima nakon što su američke i britanske snage prošle sedmice izvele desetke napada na radarske i raketne mogućnosti, prenosi Reuters.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.