3.2.2024. 20:23
0
IDF uhvaćen u laži: Reportaža demantovala navode o tunelu ispod bolnice
FOTO: Screenshot
Tvrdnje izraelskih vlasti da postoji tunel za borce Hamasa ispod bolnice za rehabilitaciju i protetiku "Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani", poznatije kao katarska bolnica, opovrgnula je televizija "Al-Arabi" reportažom.

Izraelske vlasti često su koristile priliku tvrditi da postoje bunkeri i glavni tuneli koji prolaze ispod bolnica u Gazi, a sve kao opravdanje za ciljanje zdravstvenih ustanova. 


Video koji je objavila izraelska vojska pokazuje otvor u bolničkom dvorištu koji navodno vodi do Hamasovog tunela. 

Međutim, reportaža pokazuje da je to jednostavno pristupni otvor (šaht) koju bolnica koristi za punjenje terapijskih bazena amputirance, zalijevanje terena i rezervni izvor vode u slučaju nužde.

Ova bolnica, koju je Katar izgradio, radi od 2019. godine, a kao i druge bolnice u Pojasu Gaze oštećena je nemilosrdnim zračnim bombardiranjem izraelskih snaga.

U svom ratu protiv Hamasa, Izrael je više puta tvrdio da su određene bolnice paravan za Hamasove tunele i da su saučesnici u aktivnostima grupe.

(Erna H.) 

 
IDFHAMAS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.