5.2.2024. 19:32
0
Britanski kralj Charles boluje od raka
Kralju Charlesu dijagnosticiran je oblik raka, saopćila je Buckinghamska palata.

Nisu naveli o kakvoj vrsti raka se radi. Nije riječ o raku prostate, ali je otkriven tokom njegovog nedavnog liječenja povećane prostate., piše BBC.

Iz Buckinghamske palate su naveli kako je kralj danas započeo s "redovnim tretmanima". Dodali su kako je kralj "i dalje potpuno pozitivan u pogledu liječenja i raduje se povratku na punu javnu dužnost što je prije moguće".

- Njegovo veličanstvo odlučilo je podijeliti svoju dijagnozu kako bi spriječilo nagađanja i u nadi da će pomoći u razumijevanju javnosti za sve one diljem svijeta koji su pogođeni rakom - napomenuli su.

Kralj je jutros otputovao iz Sandringhama u London kako bi započeo liječenje, ali se večeras nalazi kod kuće u Londonu. Charles će odgoditi svoje javne nastupe, kao što su mu ljekari savjetovali.

Očekuje se da će mu drugi pripadnici kraljevske porodice pomoći u obavljanju dužnosti. Iako će pauzirati svoja javna pojavljivanja, 75-godišnjak će nastaviti s obavljanjem ustavne uloge šefa države.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.