20.2.2024. 19:22
0
SAD u petak objavljuju veliki paket sankcija Rusiji
FOTO: X
Bijela kuća će u petak objaviti veliki paket sankcija Rusiji, rekao je u utorak glasnogovornik američkog Vijeća za nacionalnu sigurnost John Kirby.

"Sankcije će ruskog predsjednika Vladimira Putina direktno obuhvatiti i smatrati će ga odgovornim za ruski rat u Ukrajini, te za smrt opozicionog aktivste Alekseja Navaljnog", dodao je Kirby.

Kirby je također ponovio pozive Kongresu da donesu dodatak za nacionalnu sigurnost administracije, povezujući pomoć Ukrajini sa zakonodavstvom, koja ostaje u zastoju u Predstavničkom domu pod kontrolom republikanaca.

"Jedna od najmoćnijih stvari koju trenutno možemo da uradimo da bismo se suprotstavili Vladimiru Putinu je da ponovo usvojimo dvopartijski dopunski zakon o nacionalnoj sigurnosti i podržimo Ukrajinu dok nastavljaju da se hrabro bore i brane svoju zemlju", rekao je on.

Najava dolazi nakon što je predsjednik Biden rekao novinarima u ponedjeljak da razmišlja o uvođenju dodatnih sankcija zbog smrti Navaljnog koji je umro u ruskom zatvoru prošle sedmice.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.