24.2.2024. 10:42
0
Borrell: Agresija na Ukrajinu promijenila historiju Evrope, ali neće geografiju
Visoki predstavnik Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell izjavio je, povodom dvogodišnjice rata u Ukrajini, da je EU na strani Kijeva od početka sukoba koji je, kako je naveo, promijenio historiju Evrope, ali neće nasilnim putem njenu geografiju.

"Obilježavamo dvije godine od brutalne agresije Rusije na Ukrajinu. EU je bila na strani ukrajinskog naroda od tog tragičnog jutra koje je promijenilo historiju Evrope, ali neće ponovo na silu promijeniti njenu geografiju", napisao je Borrell danas na X platformi.

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen doputovala je danas u Kijev, povodom obilježavanja dvogodišnjice ruske agresije na Ukrajinu, a u tu zemlju su, između ostalih, stigli i italijanska premijerka Meloni, premijer Belgije De Croo i i kanadski premijer Trudeau.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.