22.3.2024. 21:23
1
Kako Bijela kuća zna da Ukrajinci nemaju nikakve veze sa napadom u Moskvi?
Napad u Moskv, u kojem su tri naoružana muškarca otvorila vatru unutar koncertne dvorane, je komentarisao i John Kirby, savjetnik američkog predsjednika Joea Bidena za nacionalnu sigurnost.

"Zasad nema nikakvih indikacija da su Ukrajina ili Ukrajinci uključen u napad. Pažljivo pratimo situaciju, ali u ovim prvim trenucima vas želim razuvjeriti da je ovo na bilo koji način povezano s Ukrajinom", rekao je Kirby.

Na pitanje radi li se o znaku da dolazi do pukotina u režimu Vladimira Putina, Kirby je rekao: "U Moskvi i Rusiji postoje ljudi kojima smeta način na koji Putin vlada zemljom, ali u ovom trenutku ne možemo povezati to što se događa s bilo kakvom političkom motivacijom. Treba nam više vremena, moramo prikupiti još informacija".

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.