23.3.2024. 14:07
0
Putin se obratio javnosti i najavio žestoku odmazdu
FOTO: screenshot/x
Obraćanje predsjednika Rusije Vladimira Putina počelo je, a tom prilikom je strogo osudio napad u Moskvi. Ono što se dogodilo u Krokusu nazvao krvavim i varvarskim terorističkim napadom.

- Desetine mirnih, nevinih ljudi postale žrtve terorističkog napada u Krokusu. Pružit ćemo neophodnu pomoć svima. Strelci su krenuli ka Ukrajini, gde im je bio pripremljen "prozor" - rekao je.

Putin je napravio zahvalnost ekipa Hitne pomoći, vatrogascima i spasiocima koji su učinili sve da spasu život ljudi. Također, izjavio je saučešće svima koji su izgubili porodicu i prijatelje.

- Teroristi će se suočiti sa odmazdom i zaboravom - rekao je Putin i dodao da niko ne može uzdrmati jedinstvo ruskog naroda

Putin je 24. mart proglasio Danom žalosti u cijeloj državi.

- Naša zajednička dužnost je da budemo u istim redovima, tako će i biti. Rusija je više puta prošla kroz najteža iskušenja, tako će biti i sada - rekao je Putin.

- Svi koji su pucali i ubijali ljude su pronađeni i privedeni. Kretali su se prema Ukrajini, a na ukrajinskoj strani je bio pripremljen 'prozor' za prelazak granice. Teroristi se suočavaju s odmazdom i zaboravom, oni nemaju budućnosti. Niko neće moći da sije paniku i razdor u našem društvu - rekao je ruski lider.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.