24.3.2024. 18:23
0
Medvedev najavljuje osvetu: Svi uključeni su naša meta. Samo čekajte, gadovi
FOTO: ap
U Rusiji je danas dan žalosti nakon terorističkog napada, a za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

O masakru se oglasio bivši ruski predsjednik i premijer i sadašnji zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev.

"Osvetit ćemo svakog od njih. A oni koji su uključeni, bez obzira na zemlju porijekla i status, sada su naša glavna i legitimna meta. Samo čekajte, gadovi", objavio je Medvedev na X-u.

Broj poginulih u pucnjavi u koncertnoj dvorani u gradu Krasnogorsku u ruskoj Moskovskoj oblasti u petak povećan je na 137, saopćila je u nedjelju Ruska istražna komisija.

Iz komiteta je navedeno da su na mjestu "terorističkog napada" pronađena tijela 137 osoba, od kojih su troje djece.

"Uviđaj na mjestu zločina se nastavlja. Do danas su identifikovana 62 tijela. Za preostale žrtve vrše se genetska ispitivanja radi utvrđivanja identiteta", navedeno je.

Saopćeno je da su sa mjesta događaja oduzeta četiri kompleta borbene municije, više od 500 metaka, kao i dvije jurišne puške kalašnjikov.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.