24.3.2024. 22:42
1
ISIS objavio snimku masakra u Moskvi: "Sve ih pobij. Bez milosti"
FOTO: screenshot/x
Nakon užasnog terorističkog napada u Moskvi, pojavljuje se sve više informacija o motivima i identitetu počinitelja napada. Američke obavještajne službe vjeruju da su teroristički napad izveli pripadnici grupe Islamska država u provinciji Khorasan (ISIS-K). Islamska država je preuzela odgovornost za napad, ali iz Kremlja te informacije nisu potvrdili.

Takozvana Islamska država objavila je snimku na kojoj se vidi kako su četvorica terorista ubila više od 130 ljudi na koncertu nedaleko od Moskve, prenosi N1.

Snimka koja se pojavila, a koja traje 90 sekundi toliko je detaljna i užasna da se ne može objaviti, a dodaju da su teroristi kazali da su to ‘ekskluzivne scene krvavog napada na kršćane u Krasnogorsku kod Moskve‘.



Na početku snimke se može vidjeti terorista koji u ruci drži nož i utrčava u dvoranu. Muškarac koji snima video kaže “donesi mitraljez‘ i ‘sve ih likvidiraj bez milosti‘. Zatim drugi muškarac s mitraljezom utrčava u dvoranu i počinje pucati u svim pravcima. Napadač koji snima govori “nevjernici će biti poraženi uz Božju pomoć” i ponavlja više puta “Bog je velik”.

Na snimci se nakon toga vide četvorica napadača koji se odmiču od ulaza i ulaze u glavnu salu dvorane.

Islamska država je objavila priopćenje u kojem kažu da je ovaj napad bio najnasilniji od svih napada na Rusiju posljednjih godina.

‘Koordinirani napad izveli su borci Islamske države na gomilu kršćana u Krasnogorsku u predgrađu Moskve‘, navodi se u priopćenju, objavila je agencija Amak.

Napadači su bili naoružani mitraljezima, pištoljem, noževima i zapaljivim bombama, a samom napadu prethodila je intenzivna operacija praćenja.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.