26.3.2024. 14:05
0
Otkriveno zašto je brod udario u most u Baltimoreu: "Ovo mu nije prvi incident. U luci Antwerpen 2016. godine je bio uključen..."
Danas se u američkom gradu Baltimoreu u saveznoj državi Maryland veliki most Francist Scott Key srušio u rijeku nakon što je u njega udario kontejnerski brod, koji se potom zapalio. Na mostu je bilo više vozila, koja su nakon urušavanja mosta završili u rijeci.

Kontejnerski brod Dali "ostao je bez pogona" dok je napuštao luku, a posada na brodu upozorila je dužnosnike Marylanda na moguću nesreću, objavio je ABC News, koji se poziva na neklasificirano izvješće američke obavještajne službe.

"Posada broda Dali je obavijestila Odjel za promet Marylanda da je izgubila kontrolu nad plovilom i da je moguć sudar s mostom", citira ABC američku Agenciju za kibernetičku sigurnost i sigurnost infrastrukture.

Inače, brod je bio uključen u incident u Belgiji 2016. godine.

Teretni brod Dali, koji je udario u most Francis Scott Key u Baltimoreu, bio je uključen u "incident" u luci Antwerpen u Belgiji 2016., potvrdile su lučke vlasti za CNN.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.