10.4.2024. 17:54
0
U izraelskom napadu na Pojas Gaze poginula trojica sinova i unučad lidera Hamasa
U izraelskom vazdušnom napadu na Pojas Gaze poginula su trojica sinova lidera palestinske organizacije Hamas Ismaila Hanijea, javio je danas libanski portal "El majadin", pozivajući se na palestinske izvore.

Prema navodima portala, u istom napadu poginulo je nekoliko unučadi lidera Hamasi, prenosi izraelski dnevnik "Džerusalem post".

"Al Majadin" piše da su članovi Hanijeove porodice poginuli u vozilu u izbjegličkom kampu "El šati" u gradu Gazi.

Hanije živi u Kataru uz druge članove političkog krila Hamasa.

U udaru iz vazduha u oktobru, prema pojedinim izvještajima, poginulo je 14 članova Hanijeove porodice, uključujući njegovog brata i nećaka. U drugom napadu izraelskih snaga poginuli su mu unuk i unuka.

(Ajdin B.)

GazaIzrael
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.