19.4.2024. 8:48
0
Skočile cijene nafte nakon što je Izrael napao Iran
Britanska zaštitarska tvrtka Ambrey izvijestila je danas da je trgovačkim brodovima koji prolaze Adenskim zaljevom i zapadnim Indijskim oceanom savjetovala da budu oprezni zbog povećane aktivnosti bespilotnih letjelica u regiji.

Ambrey je izvijestio kako su primili informacije koje pokazuju da je "izraelski vojni napad" izveden na Isfahan, Iran.

Ranije je agencija Velike Britanije za pomorske trgovačke operacije (UKMTO) rekla da je vidjela slične izvještaje, ali da nema naznaka da su komercijalna pomorska plovila namjeravana meta napada.

Cijene nafte skočile su čak do tri dolara po barelu kao reakcija na izvještaj o napadu, što je izazvalo zabrinutost da bi snabdijevanja naftom na Bliskom istoku mogla biti prekinuta. Sirova nafta tipa Brent izgubila je dio tih dobitaka, trgujući za 1,85% na 88,74 dolara nakon što je dosegla najvišu vrijednost od 90,75 dolara.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.