9.5.2024. 11:25
0
Hamas kritikovao Izrael zbog neozbiljnosti oko postizanja sporazuma
Član političkog biroa pokreta Hamas Izzat al-Rishq izjavio je da izraelski premijer Benjamin Netanyahu pokušava "naći izgovore da izbjegne pregovore", dodajući da izraelska strana nije ozbiljna u pogledu postizanja primirja u Pojasu Gaze.

- Izrael koristi pregovore kao paravan da zauzme grad Rafah i granični prelaz Rafah - objavio je Al-Rishq na društvenim mrežama, javlja Anadolija.

Optužio je Netanyahua da izbjegava pregovore iako je izraelski premijer optužio Hamas i posrednike za nepostizanje dogovora.

Al-Rishq je ponovio da je Hamas i dalje opredijeljen za stav koji je ranije iznio posrednicima u smislu prihvatanja njihovih ponuda.

Izrael je nastavio napad na Rafah, uprkos činjenici da je palestinski pokret Hamas prihvatio katarsko-egipatski prijedlog prekida vatre i razmjene zarobljenika.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.