14.7.2024. 13:00
0
Povećane šanse za pobjedu Donalda Trumpu na izborima nakon njegovog pokušaja ubistva
Pucnjava na predizbornom skupu bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa povećavala je njegove izglede da ponovno postane predsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

Trump je u subotu upucan u uho na skupu u Pennsylvaniji, što vlasti tretiraju kao pokušaj atentata dok je pucnjava reagirala na izglede Trumpovog reizbora jačanjem dolara, a taj bi se trend mogao nastaviti.

Prva pucnjava na američkog predsjednika ili stranačkog kandidata od pokušaja atentata na republikanskog predsjednika Ronalda Reagana 1981. godine mogla bi utjecati na izborni dvoboj 5. novembra između republikanca Trumpa i aktuelnog predsjednika, Joea Bidena.

- Koliko se sjećamo, Reaganova popularnost je porasla za 22 postotna boda u anketama nakon pokušaja atentata. Izbori će vjerovatno biti uvjerljiva pobjeda (Trampa). To potencijalno smanjuje neizvjesnost - rekao je Nick Ferres, glavni investicijski direktor u Vantage Point Asset Managementu.

Nakon nastupa protiv Trumpa u predsjedničkoj debati prije dvije sedmice, Bajden se suočava sa sve većim sumnjama donatora, pristaša i kolega demokrata u njegovu sposobnost da pobijedi Trampa i drži korak sa zahtjevnošću posla.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.