23.7.2024. 19:52
0
Biden se sutra obraća naciji, prvi put nakon što se povukao iz izborne utrke
Američki predsjednik Joe Biden sutra će se obratiti naciji po prvi puta pojavljujući se u javnosti otkad se povukao iz utrke za predsjednika i otkad je podupro potpredsjednicu Kamalu Harris da ga zamijeni kao kandidatkinja Demokratske stranke.

Biden je danas napisao na mreži X da će se njegov govor u Ovalnom uredu odnositi na ono "što se nalazi ispred i na to kako ću završiti posao za američki narod."

Obraćanje je na rasporedu za 8 sati navečer u srijedu po lokalnom vremenu (u ponoć u četvrtak po GMT-u). Biden se već nekoliko dana daleko od očiju javnosti oporavlja od zaraze covidom u svojoj rezidenciji u Delawareu.

Nije se pojavio pred kamerama od svoje šokantne odluke u nedjelju da se povuče iz predsjedničke utrke 2024. godine, nakon što su ga donatori i neki visokoprofilirani demokrati tjednima sve jače pozivali da odstupi.

Demokrati su se promptno okupili oko Kamale Harris nakon što je Biden podržao njezinu kandidaturu. Stranački čelnici i delegati kažu da je ta odluka unijela novu energiju među demokrate koji nastoje lansirati kampanju Kamale Harris koja bi se trebala suprotstaviti republikanskom kandidatu Donaldu Trumpu u studenom.

Joe Biden
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.