24.7.2024. 9:37
1
Khan Younis svjedoči jednom od najkrvavijih dana do sada
FOTO: AFP
Izraelski napad na Khana Younisa, jedan je od najkrvavijih napada do sada. Ubijeno je najmanje 89 Palestinaca, od kojih su većina žene i djeca.

“Izraelski zločin genocida nastavlja se razvijati”, navodi Euro-Med Monitor ljudskih prava u saopštenju .

Napomenuli su da svaki put kada se priča da će primirje biti postignuto, “izraelska vojska namjerno povećala broj žrtava masakra i masovnih ubistava palestinskih civila”.

“Ovo izaziva zabrinutost da se Izrael bavi političkim ucjenama koristeći ubijanje i raseljavanje civila kao oružje pritiska, kao što je to više puta činio posljednjih sedmica”, navodi se.

Napominju da su tokom posljednjeg napada na Khan Younisa čitave porodice uklonjene iz matične knjige, uključujući porodice Jabour i Harb.

Pozvali su sve nacije da uvedu snažne sankcije protiv Izraela i prekinu svaku političku, finansijsku i vojnu podršku.

(Erna H.) 

GAZAIZRAEL
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.