25.7.2024. 9:15
0
Osmijesi na licima Assada i Putina i čvrst stisak ruke: "Dugo se nismo vidjeli predsjedniče"
FOTO: screenshot
Ruski predsjednik Vladimir Putin sastao se u Moskvi s predsjednikom Sirije Basharom Al-Assadom što je njihov prvi susret od marta 2023. godine.

U srdačnom susretu u Kremlju, Putin je rekao kako mu je izuzetno drago što vidi Assada.

"Poštovani gospodine predsjedniče, veoma mi je drago da vas vidim. Imamo priliku razgovarati o cijelom kompleksu naših odnosa. Dugo se nismo vidjeli", rekao je Putin.

Nakon toga, Putin se osvrnuo na pogoršanje situacije na Bliskom istoku.

"Situacija se, uključujući i Siriju, sada pogoršava. Veoma me zanima vaše mišljenje o tome kako se razvija situacija u regiji", poručio je Putin.

S druge strane, Assad je rekao kako se njegova posjeta poklapa s godišnjicom uspostavljanja diplomatskih odnosa Sirije i Rusije.

"Proteklih decenija naše zemlje su prošle kroz veoma teške testove. Ove decenije bile su svjedoci složenih procesa transformacije unutar zemalja. Međutim, tokom svih ovih decenija, odnosi između naših zemalja zadržali su nivo povjerenja i to je pokazatelj zrelosti naših naroda", rekao je Assad.

Tokom razgovora, Assad je Putinu skrenuo pažnju na događaje koji se dešavaju u svijetu, a naročito euroazijskoj regiji.

"U tom kontekstu, sastanak s vama je veoma važan za razgovor o svim detaljima i scenarijima", poručio je Assad.

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.