10.8.2024. 20:03
0
Ankete kažu: Kamala Harris vodi ispred Donalda Trumpa
Prema anketama na nacionalnoj razini, Kamala Harris trenutno vodi ispred Donalda Trumpa.

FiveThirtyEight, vodeća anketna stranica za analizu u SAD-u, dala je vjerovatnoj kandidatkinji Demokratske stranke 2.1 boda prednosti u odnosu na njezinog republikanskog suparnika na nacionalnoj razini, piše Guardian.

Harris je vodila u Michiganu za dva boda, Pennsylvaniji za 1.1 bod i Wisconsinu za 1.8 bodova. Trump je vodio u Arizoni za manje od pola boda, a u Georgiji za pola boda.

Trump je vodio za oko tri boda u Sjevernoj Karolini, a kandidati su bili otprilike izjednačeni u Nevadi. U Nevadi su nedavne ankete CBS-a i Bloomberga dale Harris prednost od dva boda, dok je u jučer Nevada Independent izvijestio o anketi koja pokazuje da Harris ima šest bodova prednosti.

U četvrtak navečer, Amy Walter, iz nestranačkog Cook Political Reporta, rekla je za PBS da je prije nego što je Harris ušla u utrku, Biden "značajno zaostajao za Trumpom. U nekim državama i za šest bodova".

"Sada, kada je Harris u utrci, te se brojke prilično značajno kreću u njezinu korist", dodala je Walter.

"Međutim, to nije promijenilo te države iz onih koje su favorizovale Trumpa u one koje sada favorizuju Harris. To samo znači da sada utrka više nije tako naklonjena Trumpu kao što je bila, recimo, krajem juna", dodala je.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.