15.8.2024. 18:34
0
Abbas najavio: Idem u Gazu, makar po cijenu svog života
Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas obećao je da će otputovati u Gazu, gdje već više od deset mjeseci bukti rat.

U obraćanju turskom Parlamentu u Ankari, Abbas je pozvao islamske lidere da mu se pridruže u enklavi, gdje je, prema zdravstvenim zvaničnicima u Gazi, od oktobra ubijeno više od 40.000 Palestinaca.

"Odlučio sam da odem u Gazu. Ići ću i po cijenu svog života. Moj život, naši životi, nisu vredniji od života bilo kog djeteta koje je umrlo u Gazi", rekao je Abbas i dobio aplauz od turskih političara.

Abbas, predsjednik Palestinske uprave sa sjedištem na Zapadnoj obali, govorio je pred poslanicima Parlamenta na poziv turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Ponuda je uslijedila nakon što se izraelski premijer Benjamin Netanyahu obratio američkom Kongresu u julu.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.