30.8.2024. 8:04
0
Kamala Harris dala prvi intervju pa kazala da neće prestati slati oružje Izraelu: "Podržavam snažan Izrael"
Kamala Harris obećala je stroži pristup migracijama duž južne granice SAD-a i rekla da neće uskratiti oružje Izraelu, u svom prvom intervjuu za jednu veliku novinsku organizaciju otkako je postala demokratski kandidat za predsjednika.

U intervjuu voditeljici CNN-a Dani Bash, Harris je nastojala pokazati da ona upravlja pitanjima i dati Amerikancima osjećaj o svojim političkim pozicijama nešto više od dva mjeseca od dana izbora 5. novembra.

Harris je rekla da će obnoviti nastojanje za sveobuhvatnim graničnim zakonodavstvom koje bi pooštrilo migraciju u Sjedinjene Države i obećala da će "provesti naše zakone" protiv graničnih prelaza.

"Imamo zakone koji se moraju poštovati i provoditi, koji se bave ljudima koji ilegalno prelaze našu granicu, a to bi trebalo da ima posljedice", kazala je Harris.

Ona je također pažljivo pratila snažnu podršku predsjednika Joea Bidena Izraelu i odbacila pozive nekih u Demokratskoj stranci da bi Washington trebao ponovo razmisliti o slanju oružja Izraelu zbog velikog broja palestinskih poginulih u Gazi.

Rekla da podržava snažan Izrael, ali "moramo postići dogovor" da bismo postigli primirje u sukobu u Gazi.

"Ne, moramo postići dogovor (o prekidu vatre i taocima)", rekla je Harris na pitanje da li će zadržati oružje Izraelu.

Ona je bila Bidenova potpredsjednica od početka njegove administracije.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.