1.9.2024. 9:14
0
Pronađena tijela šest talaca u Gazi koje je Hamas oteo prošle godine
Tijela šest talaca izvučena su iz Pojasa Gaze, saopćila je rano izraelska vojska dodajući da su ubijeni neposredno prije nego što su izraelske snage došle do njih.

Šest tijela pronađeno je u podzemnom tunelu u području Rafaha na jugu Pojasa Gaze i prebačeno u Izrael, objavila je izraelska vojska na Telegramu.

Svih šest osoba oteto je tokom terorističkog napada Hamasa na južni Izrael 7. oktobra prošle godine, priopćila je vojska.

Prema glasnogovorniku vojske, ubili su ih oni koji su ih zarobili malo prije nego što su njihova tijela pronađena.

Izraelska vojska pokrenula je kampanju protiv Hamasa u Gazi, a od tada je ubijeno više od 40.530 ljudi.


Američki, egipatski i katarski posrednici pokušavaju posredovati u dogovoru o prekidu vatre prema kojem bi Hamas oslobodio preostalih 97 talaca, ključujući najmanje 27 za koje se pretpostavlja da su mrtvi, u zamjenu za palestinske zatvorenike u izraelskim zatvorima.

(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.