2.9.2024. 16:40
0
Biden kritizirao Netanyahua: Konačni dogovor je vrlo blizu, a on ne čini dovoljno da dođe do njega
Predsjednik SAD Joe Biden rekao je novinarima da je konačni dogovor o taocima između Izraela i Hamasa "vrlo blizu" dok je bio na putu za sastanak s timom koji je pokušavao pregovarati o oslobađanju preostalih talaca u Gazi.

Također je kritizirao Benjamina Netanyahua, odgovorivši "ne" na pitanje da li izraelski premijer "čini dovoljno" da osigura dogovor.

Pregovarački tim će izvijestiti Bidena i Kamalu Harris, potpredsjednicu, o najnovijim događajima u sobi za situacije u Bijeloj kući.

Do jačanja pritiska došlo je nakon što je otkriveno da je jedan od šest talaca pronađenih ubijenih u Gazi prošle sedmice američki državljanin Hersh Goldberg-Polin.

Joe Biden
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.