5.9.2024. 21:42
0
Nakon napada Emraha I., porijeklom iz BiH, u Minhenu: Austrijska policija provjerava kuću u kojoj je živio s roditeljima
FOTO: unsplash/ilustracija
Šta je motiv atentatora Emraha I. (18), austrijskog državljanina, porijeklom iz BiH, da se na godišnjicu napada na Olimpijadi 1972. kada je stradalo 17 osoba, odveze u Minhen i šta je planirao u blizini konzulata Izraela s puškom?
Ovo su neka od pitanja na koje istražitelji trenutno traže odgovore u kući u Emraha I. u Nojmarktu am Valerzeu kod Salzburga, piše Bild.

Austrijska policija je otišla u kuću u kojoj sam živio Emrah I. Kako navodi Kronen Zeitung, na licu mjesta je bio i odjel za eksplozive.

Kako se navodi, on je živio u ovoj kući s roditeljima. Iz sigurnosnih razloga kuća i susjedni objekti su evakuisani, rekao je portparol policije. Međutim, kasnije se ispostavilo da nema opasnosti.

Kako navodi Bild, mladi Austrijanac porijeklom iz BiH je kao 16-godišnjak bio nasilan u školi i prijetio. Kasnije se ispostavilo da je simpatizirao Islamsku državu i da je imao njihov propagandni materijal na svom mobilnom telefonu, a igrao je i igricu koja je rekreirala scenarije ubijanja koje provode teroristi, koja je popularna među Islamskom državom.

Kako se piše, Tužilaštvo je odustalo od optužnice protiv njega, ali su mu ipak izrekli zabranu nošenja oružja do 2028. godine, no uspio je da nabavi pušku.
Njemačka
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.