8.9.2024. 21:59
0
Još šest Palestinaca ubijeno u izraelskim napadima u Gazi
Još šest Palestinaca je ubijeno, a nekoliko je ranjeno dok je izraelska vojska danas nastavila kopnene operacije u južnom dijelu grada Gaze, intenzivirajući zračne i artiljerijske napade i rušeći stambene zgrade.

Četiri tijela izvučena su iz uništene kuće porodice Al-Fakhouri u naselju Al-Sabra, južno od grada Gaze, navedeno je iz Agencije za civilnu odbranu Gaze.

Tijela još dvojice Palestinaca ubijenih u granatiranju stambene zgrade u južnom gradu Gaze dovezena su u bolnicu Al-Ahli, naveo je medicinski izvor za Anadolu.

Izraelska vojna vozila napredovala su prema istoku naselja Zeitoun u jugoistočnom gradu Gaze, ispalivši artiljerijske granate prema južnom naselju Al-Sabra usred jake vatre, rekli su očevici.

U sjevernoj Gazi, medicinski izvor u Indonezijskoj bolnici rekao je da je nekoliko ranjenih ljudi sjeverno od Beit Lahije prevezeno u bolnicu.

U izraelskim napadima od 7. oktobra prošle godine ubijena je skoro 41.000 Palestinaca, većinom žena i djece.

(Ajdin B.)

Gaza
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.