12.9.2024. 19:32
0
Uznemirujuće poruke ruskog predsjednika Vladimira Putina: Na pragu smo rata sa NATO-om
Zemlje NATO-a razgovaraju o mogućnosti direktnog učešća u sukobu u Ukrajini, rekao je predsjednik Rusije Vladimir Putin u razgovoru sa novinarima.

“Ako odluka bude donesena, to će značiti direktno učešće zemalja NATO- a u ratu u Ukrajini... To će značajno promijeniti samu suštinu, prirodu sukoba, te su zemlje onda u ratu sa Rusijom”, rekao je on.

Sada, prema njegovim riječima, dolazi do zamjene koncepata: ne govorimo o tome da dozvolimo kijevskom režimu da pokrene napade zapadnim oružjem na ruskoj teritoriji, ukrajinske oružane snage to već rade uz pomoć bespilotnih letjelica i drugih oruđa i oružja.

Ali kada je u pitanju upotreba zapadnjačkog visokopreciznog oružja dugog dometa, to je sasvim druga priča", naglasio je ruski lider.

Dan ranije, američki predsjednik Joe Biden rekao je da se pitanje davanja dozvole Kijevu da koristi oružje dugog dometa za udare duboko na rusku teritoriju još uvijek razrađuje. Britanski list Financial Times pisao je da postoji podjela u američkoj administraciji na ovu temu.

Prema Reutersu, Sjedinjene Države planiraju prebaciti krstareće rakete JASSM dugog dometa u Kijev, koje bi se mogle pojaviti u Ukrajini za nekoliko mjeseci.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.