18.9.2024. 8:13
0
Oglasili se iz firme čije ime se nalazi na pagerima koji su eksplodirali širom Libana
O detonaciji nekoliko hiljada pagera pripadnika Hezbollaha u Libanu, u koje je izraelska obavještajna agencija Mossad postavila eksplozive, oglasila se tajvanska firma Gold Apollo čiji ime stoji na pagerima.

Osnivač firme Hsu Ching-Kuang je kazao da je firma nije proizvela pagere koji su korišteni u detonacijama u Libanu. Njih je, dodaje, napravila firma u Evropi koja je imala pravo koristiti robnu marku tajvanske firme.

- Proizvod nije bio naš. Samo je na njemu bio naš logo, kazao je.

Hsu nije imenovao tvrtku koja je proizvela pagere, dodajući da je Gold Apollo također žrtva incidenta.

- Mi smo odgovorna firma. Ovo je vrlo neugodno, istakao je.

Fotografije uništenih dojavljivača koje je analizirao Reuters pokazale su format i naljepnice na stražnjoj strani koji su bili u skladu s pagerima koje je napravio Gold Apollo sa sjedištem u Taipeiju.

Podsjetimo, hiljade pagera detonirane su širom Libana, ubivši devet ljudi i ranivši gotovo 3.000, među kojima su borci te skupine i iranski ambasador u Bejrutu. Proiranski Hezbollah obećao je osvetiti se Izraelu, čija je vojska odbila komentarisati eksplozije.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.