18.9.2024. 9:04
0
Drama na letu zbog problema s pritiskom u avionu - Putnicima krvarile uši i nosevi: "Zvučalo je kao da mi ključa uho"
Putnici Delta Air Linesa oporavljaju se nakon problema s pritiskom u putničkoj kabini na letu iz Salt Lake Cityja za Portland u SAD-u nakon što su nekolicini krvarile uši i nosovi, piše CNN.

"Iskreno se izvinjavamo našim klijentima na njihovom iskustvu na letu 1203 15. septembra", stoji u saopćenju glasnogovornika Delte.

Nakon slijetanja u Salt Lake City, putnici leta 1203 smješteni su u drugi avion. Tehničari Delte riješili su problem s pritiskom u avionu, rekli su iz aviokompanije, a avion je ponovno počeo letjeti sljedeći dan.

Jedna od putnica, Jaci Purser rekla je za CNN da se osjećala kao da ju je netko ubo nožem u uho. "Čula sam kako izlazi malo zraka, a onda je zvučalo je kao da mi uho ključa. Dodirnula sam ga i osjetila krv, rekla je Purser.

Purser, koja je bila na poslovnom putu, rekla je da su njene kolege i drugi putnici također imali slične probleme.

- Svi su se hvatali za uši, ljudima su krvarili i nosevi, rekla je.

Nije trebalo dugo da putnici primijete da nešto nije u redu na letu, rekla je putnica Caryn Allen za CNN-ovu podružnicu KSL.

- Pogledala sam svog muža, a on je imao obje ruke preko ušiju. Pogledala sam iza sebe i tamo je bio gospodin koji je imao jako krvav nos, a ljudi su mu pokušavali pomoći, kazala je.

Nije bilo ozbiljnih povreda, ali medicinsko osoblje pružilo je pomoć deset osoba. 

Savezna uprava za zrakoplovstvo rekla je da će istražiti događaj.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.