29.9.2024. 13:52
1
Izraelski mediji: Avioni su skrovište šefa Hezbolaha zasuli s više od 80 tona bombi
Bombe teške više od ukupno 80 tona korištene su u izraelskom zračnom napadu u kojem je ubijen vođa Hezbolaha Hassan Nasrallah u Bejrutu, izvijestili su izraelski mediji.

Bombe, uključujući bombe “razbijače bunkera” koje mogu probiti ojačane strukture, izbacila je formacija od najmanje deset borbenih aviona na podzemno sjedište Hezbolaha u južnom Bejrutu u petak, navodi se. Nije bilo službene potvrde izvještaja, prenosi Hina.

Zabrinutost od odmazde ili sveopćeg rata na Bliskom istoku raste nakon napada. Nasrallah je ubijen u petak u izraelskom zračnom napadu na kompleks koji se nalazi ispod stambenih zgrada u predgrađu glavnog grada Libana Bejruta.

Šiitska milicija Hezbolah jedan je od najvažnijih saveznika Irana u borbi protiv njihovog zajedničkog neprijatelja Izraela.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.