22.11.2017. 10:53
0
Aleksandar Stanković u emisiji rekao da se u Hrvatskoj vodio "građanski rat", HRT se oglasio saopćenjem i ogradio se od njegovih izjava
Hrvatska radiotelevizija (HRT) se saopćenjem za javnost ogradila od svog voditelja Aleksandra Ace Stankovića, koji je u emisiji "Nedjeljom u dva" 19. novembra nekoliko puta za oružane sukobe na tlu Hrvatske početkom 90-ih godina prošlog vijeka nazvao građanskim ratom.

Piše: Haris Ahbabović

HRT je u saopćenju napisao da u "Deklaraciji o Domovinskom ratu" stoji da je na Hrvatsku "oružanu agresiju izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dijela srpskoga stanovništva u Republici Hrvatskoj", te se ističe da su "temeljne vrijednosti Domovinskoga rata prihvaćene od cijelog hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske", prenosi Kurir.

U poslednjoj emisiji "Nedjeljom u 2", emitovanoj 19. novembra, Stankovićev gost je bio Predrag Mišić Peđa, Srbin koji je bio u hrvatskim jednicama u Vukovaru, koji se u emisiji prisjećao tih ratnih dana. 

On je, kako navode hrvatski veterani, komentarisao aktuelne događaje i status hrvatskih veterana u društvu i u nekoliko navrata negirao da se u Hrvatskoj vodio građanski rat.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.