1.5.2019. 21:24
0
Jedan od autora GoT-a otkrio zašto vatra nije uništila Night Kinga
Društvene mreže ne prestaju izvlačiti nove detalje i nova pitanja iz treće epizode osme sezone "Igre prijestolja" u kojoj se odigrala najveća TV bitka dosad, bitka kod Winterfella.

Mnogi su se tako zapitali zašto vatra zmaja Daenerys Targaryen nije uspjela uništiti Night Kinga, a odgovor na to pitanje dao je u specijalu "Inside the Episode" jedan od autora serije, D. B. Weiss.

"Učinilo nam se da je važno da plan, kakav god bio, ne uspije odmah jer bi to jednostavno bilo dosadno", otkrio je on u HBO-ovom kratkom dokumentarnom serijalu objavljenom na YouTubeu. "Ne postoji razlog da vjerujemo da vatra ne bi uništila Night Kinga, no isto tako ne postoji ni razlog da vjerujemo da bi", kaže on.

"A nakon toga im Night King napravi još veći problem tako što sve koji su umrli tijekom bitke podigne i pretvori u neprijatelje", dodao je.

Night King  na kraju je skončao od ruke Arye Stark, iako su mnogi očekivali okršaj njega i Jona Snowa. Inače, treća epizoda pod nazivom The Long Night bila je jedna od najiščekivanijih epizoda "Igre prijestolja" dosad. Pola svijeta nestrpljivo je iščekivalo sukob udruženih junaka Westerosa i vojske (ne)mrtvih pod vodstvom misterioznog Night Kinga . 

Mračna epizoda - doslovno

Mnogi su se fanovi pobunili i da je treća epizoda bila veoma mračna te da se zbog toga nije mogla pratiti. Jedan od snimatelja koji je radio na seriji objasnio je i zašto je to bilo tako. 

"Autori serije i redatelj su htjeli da ta epizoda bude tako mračna", tvrdi Wagner i dodaje da su scene bitaka bile "intenzivne, klaustrofobične i dezorijentirajuće, kao što bi bile u stvarnom životu, no nisu bile i konfuzne".

"Pokušali smo gledateljima pružiti cool epizodu", priča i dodaje da smatra da su u tome i uspjeli. "Znam da nije bilo premračno jer sam ja to snimao", zaključio je.

Također, on tvrdi da su tamne boje koje su gledatelji vidjeli na svojim televizorima i mobilnim uređajima rezultat kompresije epizode od strane HBO-a. To je dovelo do slabije vizualne kvalitete, tvrdi on i dodaje da se kvaliteta dodatno pogoršava ako se streama uz slabu vezu ili u sobi koja je presvijetla, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.