27.7.2022. 16:38
0
Shakira odbila sporazum sa Tužilaštvom: Tvrdi da je platila 17,2 miliona eura poreza i da je postupak protiv nje „zloupotreba njenih prava“
Kolumbijska pjevačica Shakira odbacila je sporazum koji je ponudilo tužilaštvo kako bi se izbjeglo suđenje za utaju 14,5 miliona eura poreza.

Njeni advokati su nedjeljama bili angažovani u razgovorima sa ministarstvom, koji nisu urodili plodom, piše „El Pais“, prenosi N1. 

Kolumbijska pjevačica nije prihvatila prijedlog, smatrajući ga nesrazmjernim i suprotnim njenim interesima.

Iako je mogućnost dogovora otvorena do samog dana suđenja, sve ukazuje da će ona sjesti na optuženičku klupu.

Šakira optužuje Tužilaštvo za „netolerantnost“ i optužuje ga da pribjegava „neodgovarajućim sredstvima pritiska“.

„Pjevačica u potpunosti vjeruje u svoju nevinost“, navodi se u saopštenju i dodaje da je krivični postupak protiv nje „zloupotreba njenih prava“.

Pjevačica ostaje pri istim argumentima koje je zastupala od početka – da nema neplaćenih dugova Poreskom, i da je platila 17,2 miliona eura, prenosi N1. 



(Aldina R.) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.