29.1.2023. 18:52
0
Snima se realiti show ‘Squid Game’: Sve je u tajnosti, a sad cure šokantna svjedočanstva
Netflix je krenuo sa snimanjem reality emisije po uzoru na popularnu seriju ‘Squid Game’.

Netflix je prošle godine najavio reality show po uzoru na seriju te su krenuli sa snimanjem. Međutim, kako piše The Sun, boravak na setu je kao iz noćne more.

Snimanje je u Velikoj Britaniji, a set se drži u tajnosti. Isto kao i u seriji, učestvuje 456 ljudi, a nagrada je u iznosu od 3,7 miliona funti. Jedina razlika je ta što se natjecatelji neće suočiti sa smrću, kao u seriji.

Ipak, uvjeti na snimanju nisu pogodni te mnogi govore kako su neljudski. Temperatura iznosi -3 stepena Celzijeva, što nije idealno s obzirom da moraju puno vremena provesti stojeći u mjestu na takvom vremenu.

“Kod nekih se pojavila hipotermija. Ljudi su svejedno ostajali iako im je bilo loše, samo zato što je nagrada zaista izdašna. Neki su tokom ove igre predugo stajali ukipljeni na mjestu i bilo je posljedica. Neki su pak došli s nadom da će biti milioneri, a izašli su vrlo brzo grcajući u suzama”, rekao je jedan natjecatelj.

Ispričao je i kako su u nekim trenutcima tražili medicinsko osoblje zbog pothlađenosti te da im je odjeća slična onoj kakva je u seriji.

“Dali su nam po dvije termosice, čarape, majicu, tenisice i zelene trenerke. Osim toga, stavili su na nas veste s umjetnom krvlju koja se rasprsne ako pogriješimo i pomaknemo se, da djeluje kao da smo upucani”, govori natjecatelj.

‘Squid Game’ jedna je od najpopularnijih Netflixovih serija te je u samo nekoliko dana od izlaska postala najgledanijom serijom na platformi. Radnja se vrti oko nekoliko takmičara koji učestvuju u dječjim igrama kako bi osvojili veliki iznos novca.

Tvorac serije Hwang Dong-hyuk ispričao je kako mu je ideja za seriju došla 2008. godine, a scenarij je završio 2009. Ideju je dobio zato što je on učestvovao u igri sličnoj ‘Squid Gameu’. Kada je završio seriju niko ju nije htio snimati jer im je scenarij bio brutalan. Tek desetak godina kasnije uspio je naći platformu koja će snimiti seriju po njegovoj ideji. Prva sezona je naposljetku seriju učinila najgledanijom na Netflixu, a u toku je snimanje druge sezone.

(A. Balićevac)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.