12.2.2023. 10:06
0
Hadžifejzović nakon presude RAK-a: Draško, ganjat ćemo te do Strazbura. Trebalo bi da mu platimo za verbalni seks?
Voditelj i vlasnik Face Televizije Senad Hadžifejzović oglasio se nakon presude RAK-a, koji je kaznio ovu televiziju sa 15.000 KM.

Kako je rekao, RAK je kažnjen zbog navodnih poziva na smrt Milorada Dodika, te što je simbolično kao opsovao u programu direktora RAK-a Draška Milinovića, te Dragana Čovića, Milorada Dodika i Bakira Izetbegovića.

- Iskazujem profesionalnu odgovornost prema javnosti i javnosti poručujem. Koji je vrag tom Drašku? Kažnjava nas s 15 milja zbog verbalnog seksa? Trebalo bi da mu platimo 15.000 za verbalni seks, metaforu, stilsko izražavanje.

Ako je to seks, Draško - ne plaćamo seks. Usput, jeftin si. Prva cijena Draškova, one nedjelje kada si nam presudio, tada je bio skuplji. Zašto spuštaš cijenu za verbalni seks? 

Draško nama ima da plati, jer ćemo ga sudski, pravno ganjati do Strazbura. On ima da plati nama što mi njega. Draškovi šefovi mogu da nam raz**bu državu, a mi ne smijemo da kažemo da nam to rade državi - rekao je Hadžifejzović.

Istakao je kako po svim evropskim standardima, čak zakonima o medijima, odlukama Vijeća Evrope to što je izgovorio u emisiji je dozvoljeno. Medijska sloboda, figurativno izražavanje.

- Ne prihvatamo presudu. Nije u pitanju novac. Da je i jedna jedina marka, ne prihvatamo kaznu. Tužit ćemo Milinovića. Ići ćemo pravnim putem, poštujemo državu i sistem, ma kakvi da su bili - poručio je, između ostalog, Hadžifejzović.



(A. Balićevac)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.