27.1.2016. 11:43
0
Australian Open: Konta prva Britanka u polufinalu Grand Slama od 1983. godine
Bajka britanske teniserke Johanne Konta na Autstralian Openu se nastavlja. Djevojka koja do ove godine nikada nije izborila nastup u glavnom žrijebu turnira u Melbourneu stigla je do polufinala. Tako je postala prva Britanka nakon 1983. godine koja je stigla među najbolje četiri nekog Grand Slam turnira.
Konta je bila ubjedljiva u četvrtfinalnom duelu protiv Kineskinje Shuai Zhang koju je savladala sa 2:0 po setovima 6:4, 6:1. Njen sljedeći protivnik u Melbourneu je šesti reket svijeta Angelique Kerber, koja je u četvrtfinalu nadigrala Victoriju Azarenku sa 2:0 po setovima 6:3, 7:5.

Prije Konte, posljednja Britanka koja je igrala polufinale Grand Slama bila je Jo Durie. Na Austalian Openu to je posljednja uspjela Sue Barker 1977. godine.

Konta je u Melbourne stigla kao 47. igračica svijeta. Do sada je njen najveći uspjeh na Grand Slam turnirima bio plasman u četvrto kolo US Opena prošle godine. 

(Anadolu Agency)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.