14.3.2016. 22:10
0
Monika Seleš: Napad nožem ostavio je posljedicu na mene
Do kobnog dana 1993. godine Monika Seleš je bila najbolja teniserka svijeta. A onda je gest ludaka potpuno zaustavio ovu djevojku rođenu u Novom Sadu.
Igrala je u četvrtini finala turnira u Hamburgu, a onda je Nijemac Ganter Parhe skočio sa tirbina i Selešovu ranio nožem. Od uboda u leđa nikada se nije oporavila. Rana je zarasla, ali psihički ožiljci su ostali zauvijek, prenosi Avaz.

Monika je otkrila još jednu tajnu. 

- Dugo sam ovo čuvala za sebe, ali napad nožem ostavio je i jednu sasvim neobičnu posljedicu na mene. Uz strahove i fobije više nisam mogla da kontrolišem apetit. To je trajalo godinama. Bilo me je sramota jer nisam mogla da prihvatim da nešto nisam mogla da držim pod kontrolom. Pojela bih ogromne količine hrane u kratkom vremenu i to se onda loše odrazilo na fizičku pripremu nakon povratka na teren - rekla je Selešova za jedan američki magazin. 

Parhe zbog ovog gesta nikada nije bio u zatvoru, utvrđeno je da ima psihički problem i odležao je samo dvije godine u specijalnoj ustanovi. 
(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.