13.8.2016. 9:40
0
Rafael Nadal se nakon zlata u dublu plasirao u polufinale singla gdje ga čeka Del Potro
Rafael Nadal, Kei Nishikori, Juan Martin del Potro i Andy Murray plasirali su se u polufinale olimpijskog takmičenja u tenisu.

Piše: Haris Ahbabović

Nadal je u četvrtfinalu pobijedio Brazilca Tomaza Beluccija sa 2:6, 6:4 i 6:2 poslije dva sata igre. Tako će popularni Rafa u polufinalu igrati protiv Del Potra koji je već u prvoj rundi eliminisao Novaka Đokovića.

Nadal je osvojio već jednu zlatnu medalju u Riju, pošto je u dublu zajedno sa zemljakom Lopezom osvojio zlato za Španiju. Inače, Rafael Nadal je osvojio zlatnu olimpijsku medalju u pojedinačnoj konkurenciji u Pekingu prije osam godina.

U drugom polufinalu će igrati Britanac Andy Murray, koji brani zlato iz Londona od prije četiri godine, i Kei Nishikori, koji po prvi put ima šansu da se bori za medalju na OI.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.