20.10.2017. 16:32
0
Džumhur izborio plasman u polufinale turnira u Moskvi
Damir Džumhur ostvario je plasman u polufinale ATP turnira u Moskvi nakon što je poslije preokreta sa 2:1(4:6; 6:2; 6:4) u setovima pobijedio Andreasa Seppija iz Italije, prenosi agencija Patria.

Prvi set je počeo breakom Džumhura, naš teniser je u narednom gameu odbrnio svoj servis i poveo sa 2:0. Seppi je rebreak napravio u četvrtom gameu te je vrlo brzo izjednačio, a zatim i poveo sa 3:2.

Zatim su oba tenisera čuvala svoje servise sve do desetog gamea kada je break ponovo napravio Italijan za 6:4 u gameovima i vodstvo od 1:0 u setovima.

Drugi set je počeo identično kao prethodni, breakom našeg tenisera koji je igrao odlično u tom dijelu meča jer je i u petom gameu oduzeo servir Seppiju za ekspresno vodstvo od 4:1 u gameovima. Do kraja seta je odbranio svoje servise te izjednačio na 1:1 u setovima.

U odlučujučem setu sigurna igra oba tenisera na svoje servise u uvodnim gameovima. Prve break prilike viđene su u šestom gameu, imao ih je Seppi, ali je Italijan obje propustio.

Isto se pak nije desilo Džumhuru koji je u devetom gameu iskoristio break loptu i poveo sa 5:4 te je u narednom uspješno odbranio svoj servis sa 6:4 i pobjedu 2:1 u setovima.

U polufinalu Džumhur će igrati protiv boljeg iz duela Daniil Medvedev – Mirza Bašić.

Ukoliko pobijedi Mirza Bašić, bit će to prvo bosansko polufinale na jednom ATP turniru u historiji naše zemlje.

(NAP/Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.