7.1.2018. 18:00
0
Kyrgios: Novak u prvom kolu? Može, ionako me nikad nije pobijedio
Australski teniser Nick Kyrgios pobjedom nad Amerikancem Ryanom Harrisonom u finalu turnira u Brisbaneu, stigao je do svog četvrtog naslova u karijeri.

Kyrgios je slavio sa 6:4, 6:2, osvojivši tako svoj prvi trofej pred domaćom publikom, kojim je na najbolji mogući način najavio predstojeći Australian Open, piše “Sport1“.

U razgovoru za medije nakon meča Kyrgios se osvrnuo na promjene koje će u tenisu zaživjeti od 2019. godine, kada će na Grand slamovima umjesto 32 biti postavljeno 16 nosioca.

“Mislim da je to sjajna ideja i da će prvu sedmicu učiniti veoma uzbudljivom. Posebno mi se sviđa to što favoriti mogu da dobiju mnogo teži žrijeb. Mi ostali momci, od 20. do 30 mjesta, možemo da budemo nevjerovatno teški rivali na startu. Sada nema te zaštite i mogli bismo, primjera radi, da vidimo moj meč sa Novakom u prvom kolu, ko zna“, rekao je Kyrgios. a onda na pitanje novinara, da li bi to, za njega, bilo u redu, odgovorio u svom stilu.

“Sto posto u redu. Još nisam izgubio od njega“, rekao je Kyrgios, bacivši tako još jednu ‘otrovnu strijelicu’ prema bivšem broju 1.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.