8.1.2018. 19:00
0
Murray uspješno operisan, povratak na Wimbledonu
Britanski teniser Andy Murray uspješno je operisan u Melbournu i nada se da će biti spreman za deo sezone na travnatoj podlozi.

Bivši broj jedan nije igrao takmičarski meč od Wimbledona zbog povrede kuka, a nije stigao da se oporavi ni za Australian Open koji počinje u ponedjeljak, prenosi B92. 

On je odlučio da ode "pod nož" jer želi potpuno da zaliječi probleme koji ga prate već neko vrijeme.

- Nisam još završio s tenisom. Ponovo ću se takmičiti na najvišem nivou - rekao je Murray. 

Škot je istakao da mu je kuk bolje nego kada je bio prvi na svijetu, ali da čeka da povreda potpuno iščezne. 

- Veoma sam optimističan kada je u pitanju budućnost. Hirurg je veoma zadovoljan kako je prošla operacija - dodao je Murray.  

Iako nije naveo kada želi da se vrati, njegov plan je očigledno da bude spreman za Wimbledon. 

- Plan je da se vratim za sezonu na travi, možda i prije toga, ali je sigurno da neću žuriti. Želim da znam da sam spreman kada se vratim na teren - zaključio je Murray. 

(FENA/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.