3.4.2018. 13:30
0
Teniseri BiH počeli se okupljati u Bratislavi za meč sa Slovačkom
Teniska Davis cup reprezentacija Bosne i Hercegovine 6. i 7. aprila u Bratislavi protiv selekcije Slovačke igra meč 2. kola Prve grupe Euro-afričke zone.

Najbolji bh. teniseri  počeli su se okupljati u glavnom gradu Slovačke. Prvi su doputovali Mirza Bašić i Nerman Fatić, koji su u ponedjeljak obavili prvi trening, dok će se najbolji bh. igrači Damir Džumhur i kapiten ekipe Tomislav Brkić priključiti danas.  

U mečevima singla BiH ima bolje rangirane igrače, jer Džumhur i Bašić na ATP listi trenutno zauzuimaju  32. i 95. poziciju, dok su najbolji Slovaci Lukas Lacko i Andrej Martin na 107. i 118. mjestu.

Slovaci su bolje rangirani u ostatku ekipe, Martin Klizan trenutno je 130. igrač, a Jozef Kovalik 138. igrač na ATP listi, dok se Brkić i Fatić nalaze na 253., odnosno 749. mjestu. 

Mečevi će se igrati na zemljanoj podlozi u NTC Areni u Bratislavi.

Prvi mečevi singla igrat će se u petak (6. aprila), s početkom od 16.00 sati, dok će narednog dana program početi od 14.00 sati.

Žrijeb parova obavit će se 5. aprila.      

BiH i Slovačka prvi put će se sastati u Davis Cupu. Pobjednička ekipa izborit će nastup u  play-off za ulazak u Svjetsku grupu, a meč će se igrati u septembaru ove godine.   

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.