26.11.2018. 18:20
0
Zaprešić Boysi dočekali hrvatske tenisere sa pjesmom "Neopisivo", najveći aplauz dobio Marin Čilić
Svega nekoliko mjeseci nakon nezaboravnog dočeka 'Vatrenih' nakon srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, na središnjem zagrebačkom trgu je održan i doček hrvatskoj teniskoj reprezentaciji koja je po drugi put u povijesti postala pobjednik Davis Cupa.

Hrvatski tenisači osvojili su najstarije sportsko momčadsko natjecanje nakon što su proteklog vikenda u Lilleu pobijedili Francusku sa 3-1.

Bila je to povijesna pobjeda hrvatskih tenisača jer se nakon 118 godina gasi ovaj format Davis Cupa, a od iduće godine bit će zamijenjen jednotjednim finalnim turnirom 18 reprezentacija na jednom mjestu u dosadašnjem terminu finala Davis Cup, krajem studenog. Tako će zauvijek ostati upisano kako su Amerikanci prvi pobjednici Davis Cupa 1900. godine, a hrvatski tenisači posljednji 2018., javlja Hina. 

Hrvatsku reprezentaciju predvodili su Marin Čilić i Borna Ćorić uz izbornika Željka Krajana.

Hrvatska reprezentacija je stigla u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman letom iz Pariza u 14.30 sati, a dočekao ih je vatrogasni vodeni top, mažoretkinje i crveni tepih, a prvi su iz zrakoplova izašli izbornik Krajan, predsjednica HTS-a Nikolina Babić, te Čilić noseći hrvatsku zastavu i mali pokal pobjednika Davis Cupa.

Hrvatska reprezentacija je odmah posebnim autobusom krenula prema Trgu bana Josipa Jelačića gdje je održana središnja proslava i na kojoj se okupilo nekoliko tisuća oduševljenih navijača. 

Pjesmom "Igraj moja Hrvatska" tenisače su dočekali Zaprešić boysi, a potom su hrvatski reprezentativci jedan po jedan dolazili su na pozornicu, a s najviše ovacija popraćen je dolazak prvog hrvatskog reketa Marina Čilića.

 Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić zahvalio je reprezentativcima poručivši kako su 'vratili Francuzima za ono u Moskvi'.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.