11.5.2019. 17:38
0
Đoković: Osjećam da su Hrvati moji, na sve ljude iz regiona gledam isto
Na sve ljude iz regiona Novak Đoković gleda na isti način, bez obzira iz koje zemlje dolaze.

Srpski teniser još jednom je ponovio da je ljetos na fudbalskom Mundijalu bodrio i reprezentaciju Hrvatske, koja je stigla do finala prvenstva svijeta.

“Istina, bio sam u nekim određenim medijima u Srbiji jako osuđivan što sam podržao hrvatsku fudbalsku reprezentaciju, ali mi nije smetalo. Ja takve stvari svjesno radim. Zato što znam da sa svojim uticajem, statusom i imenom mogu doprinijeti pozitivnoj energiji i uzajamnoj podršci. Uostalom, koga ću podržavati ako neću Hrvatsku? Naprosto osjećam da su Hrvati moji. Znam da će to nekima smetati, poštujem, ali nadam se i da drugi poštuju moj izbor”, rekao je Đoković u intervjuu za Novu Televiziju.

Vjeruje da su u budućnosti mogući dobri odnosi među državama nekadašnje Jugoslavije, koje su bile u ratu.

“Ja na sve nas iz regiona gledam manje-više isto. I zato se trudim uvijek da budem otvoren, ljubazan i pristojan. Znam da su ratne rane svježe, potpuno razumijem ljude koji nemaju isti stav poput mene prema komšijama, moja porodica i ja tokom rata nismo bili oštećeni i znam da se ne može od čovjeka očekivati da zaboravi nešto, ali se barem može usresrediti na oproštaj. I ja to nastojim da prezentujem kroz svoje akcije i djela”, dodao je Đoković.

Novak ove sedmice igra na Mastersu u Madridu, a na njegovim mečevima viđeni su Luka Modrić, Stefan Savić, Jan Oblak, Nikola Kalinić, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.