12.7.2019. 11:08
0
"Prijetili su da će me ubiti, zaklati, psovali su mi majku. Ispalo je kao da sam stvarno uzeo mitraljez i ubio 500 ljudi"
FOTO: Wimbledon
Pojedini srbijanski mediji odmah su osuli paljbu po Goranu Ivaniševiću i Novaku Đokoviću kada su ova dvojica dogovorili saradnju.

Piše: Haris Ahbabović

Spočitali su mu da je na turniru u Adelaideu u Australiji izjavio da bi ubijao Srbe, ali Goran je sve opovrgnuo i razjasnio o čemu je bilo riječ, prenosi 24sata.hr.

- Tokom meča protiv Šveđanina Niklasa Kultija na tribine je došlo između pet i deset momaka Srba. Počeli su me vrijeđati na najgori način. Prijetili su da će me ubiti, zaklati, vrijeđali su moju majku najvulgarnijim psovkama - kazao je Goran i dodao:

- Ja sam im uzvratio. Došlo je do prekida meča da bi ih odstranili s tribina.

Tokom boravka u Adelaidu čuvali su ga specijalni policajci, a s njima je jednom prilikom otišao u streljanu gdje su oni vježbali, prenosi 24sata.hr.

- Dali su mi poluautomatsku pušku da gađam mete. Iskakale su, a ja ništa nisam pogodio. Poslije su novinari saznali za to i pitali me kako je bilo. Rekao sam da je bilo super, ali da bi bilo bolje da su umjesto meta bili oni navijači s meča - kaže Goran.

Problem je, tvrdi, nastao u prijevodu.

- Novinar je to preveo kako je preveo, pogrešno. Ja jesam to rekao, ali se moja izjava odnosila samo na te navijače jer su me stvarno izludjeli vrijeđajući mene i psujući mi majku. Ali nikad poslije toga nisam ništa slično rekao niti sam imao takve izjave - rekao je Goran u intervjuu za "Politiku".

Srbi su mu zamjerali i za neke druge izjave, ali on ih je objasnio političkom situacijom u Hrvatskoj.

- Svaku sam šansu koristio za promociju Hrvatske. Svako je radio što je mogao, tako da tu ne vidim neki sporan dio. Ispalo je kao da sam stvarno uzeo mitraljez i ubio 500 ljudi, a to nije tačno. Sve sam rekao u afektu, takva su bila vremena, ali nisam rekao da bih ubijao Srbe. Nisam nikoga ubio niti sam mislio nekoga ubiti - jasan je Ivanišević.

Svjestan je što dijelu javnosti u Srbiji nije drago što se pridružio Novakovom timu.

- Uvijek će i u Srbiji i u Hrvatskoj biti nezadovoljnih. Meni je ekstremna čast da me pozvao jedan Novak - zaključio je Ivanišević.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.