15.7.2019. 17:54
0
Ni 218 osvojenih poena Federeru nije bilo dovoljno za pobjedu: Imao je i više breakova, winnera, poena na mreži...
Novak Đoković je peti put osvojio Wimbledon. U maratonskom meču 3:2 savladao je Rogera Federera. Analize nakon meča govore da su mnoge statističke brojke bile na strani Švicarca, ali je nakon pet sati igre slavio prvi reket svijeta.

Federeru za pobjedu nije bilo dovoljno 218 osvojenih poena, dok je za novu titulu Đokoviću trebalo 204. Pogled na statistiku bi mogao zbuniti, s obzirom na to da je švicarski teniser imao više asova, bolji postotak poena nakon prvog i drugog servisa, više breakova i winnera, ali i veći postotak poena na mreži, piše Avaz.

Ipak je izgubio.

Osvojeni poeni: 218 (Federer) - 204 (Đoković)

Poeni na prvi servis: 79 - 74

Poeni na drugi servis: 51 - 47

Poeni na mreži: 78 - 63

Osvojeni breakovi: 7/13 - 3/8

Winner poeni: 94 - 54

As servisi: 26 - 10

Duple servis greške: 6 - 9



(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.