9.2.2020. 21:20
0
''Da su Federer, Nadal i Đoković igrali sa drvenim reketima ne bi mogli da izvedu udarce kao što sada rade''
Legendarni Rod Laver smatra da je Roger Federer najbolji igrač u ovoj eri.

Čovjek čije ime nosi centralni stadion Melburn parka, iznio je svoje mišljenje o velikoj borbi.

“Definitvno je danas sve lakše. Da su Federer, Nadal i Đoković igrali sa drvenim reketima ne bi mogli da izvedu udarce kao što sada rade. Zato ne mogu da se porede sa igračima iz druge ere i ne može da se odredi ko je najbolji”, rekao je Lejver za “Herald and Times” i dodao:

“Sve što može da se ocijeni je najbolji teniser u svojoj eri. Tako bih Federera svrstao u tu kategoriju”.

Laver je osvojio 11 Grand slam trofeja, koji su dugo bili turniri za amatere, pa Laver nije igrao tamo već je forsirao turnire koji su donosili novac.

Zato je pitanje koliko je mogao još pehara da osvaja Laver jer je u dvije godine osvojio sva četiri Grand slama, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.