24.11.2020. 20:35
0
Đoković zaradio najviše novca u korona-sezoni
Teniska sezona koje je bila skraćena i izmijenjena završena je u nedjelju pobjedom Danila Medvedeva na ATP finalu u Londonu.

Tri Grend slema su odigrana - Novak Đoković je uzeo Australiju prije pandemije koronavirusa, Rafael Nadal jesenji Rolan Garos, a Dominic Thiem US open u njujorškom balonu.

Đoković je osigurao prvo mjesto na kraju godine, gotovo je izvjesno da će 8. marta prestići Rodžera Federera (Roger) po broju sedmica provedenih na vrhu ATP liste.

Srbijanski teniser, iako je imao razočaravajući kraj sezone - poraz od Nadala u finalu Rolan Garosa, diskvalifikacija sa US opena, te eliminacija u polufinalu Londona, može da bude zadovoljan i time što je prvi na listi igrača po zaradi u 2020. godini.

Od turnira je ove godine uzeo 6,5 miliona dolara.  Iza njega je Tim sa šest miliona, a daleko Nadal i Medvedev - Španac je zaradio 3,8, a Rus 3,6 miliona. Za poređenje - Nadal je 2019. godinu završio na vrhu ove liste sa 16,3 miliona, tri više od Đokovića. 

U korona-godini nije bilo Vimbldona, Mastersa u Majamiju i Indijan Velsu, kompletne azijske turneje na jesen, a i nagradni fondovi turnira koji su odigrani bili su smanjeni. 
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.