11.6.2021. 19:50
0
Stefanos Tsitsipas u finalu Roland Garrosa
Peti teniser svijeta Grk Stefanos Tsitsipas plasirao se u finale Roland Garrosa nakon što je danas u Parizu pobijedio Nijemca Alexandera Zvereva sa 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3.

Grk je do pobjede nad šestim igračem svijeta i prvog grand-slam finala u karijeri došao nakon tri sata i 36 minuta igre.

Stefanos Tsitsipas je dobio prva dva seta, iako je Zverev na početku drugog seta imao 3-0, a onda je Grk napravio seriju od šest uzastopnih gemova.

Nijemac se probudio i dobio treći i četvrti set. Taj zalet nije produžio i na odlučujući set. Grk je poveo s 4-1, u osmom je gemu propustio četiri meč lopte na servis Zvereva. Ali je meč okončao nedugo potom na svom servisu.

Bio je ovo njihov osmi međusobni duel i šesta pobjeda Tsitsipasa.

Stefanos Tsitsipas, prvi Grk u jednom grand-slam finalu, do danas je izgubio sva tri polufinala na najvećim turnirima.

U drugom polufinalu igraju Novak Đoković i Rafael Nadal.

(Ajdin Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.