17.6.2021. 14:42
0
Rafael Nadal propušta Wimbledon i Olimpijske igre u Tokiju
Španski teniser Rafael Nadal saopštio je danas da će propustiti Wimbledon i Olimpijske igre u Tokiju.

Osvajač 20 Grand Slam titula rekao je da mu treba vremena da se oporavi poslije duge sezone na šljaci.

Wimbledon, koji je Nadal osvajao 2008. i 2010. godine, počinje 28. juna.

“To nikada nije laka odluka. Nakon što sam poslušao svoje tijelo i razgovarao sa svojim timom, shvatio sam da je ispravna odluka. Cilj je da produžim karijeru i da nastavim da radim ono što me čini sretnim. To je takmičenje na najvišem nivou i nastavak borbe za lične i profesionalne ciljeve”, naveo je Rafael Nadal.

Nadal je prošle sedmice izgubio u polufinalu Roland Garrosa od Novaka Đokovića i tada je nagovijestio da bi mogao da propusti Wimbledon.

On je rekao da je ključni faktor pri odlučivanju kratka pauza između Garrosa i Wimbledona.

Ove godine je između drugog i trećeg Grand Slam turnira samo dvije sedmice pauze. A do sada je uglavnom bilo tri sedmice.

“Činjenica da je sada samo dvije sedmice između Roland Garrosa i Wimbledona, nije olakšala moj oporavak poslije uvijek zahtjevne sezone na šljaci. To su bila dva mjeseca velikih napora i odluka koju sam donio usredsređena je na srednjeročni i dugoročni period”, naveo je 35-godišnji Rafael Nadal.

Olimpijske igre održat će se od 23. jula do 8. avgusta u Tokiju.

“Olimpijske igre su mi uvijek mnogo značile i uvijek su bile prioritet kao sportisti. Imao sam priliku da tri puta učestvujem i čast da nosim zastavu svoje zemlje na otvaranju”, dodao je osvajač zlatne olimpijske medalje iz Pekinga 2008. godine.

Također, Nadal je osvojio zlato i u dublu, na Igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

(Ajdin Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.